Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Blog

Kako postići i očuvati dobar vid u svakoj životnoj dobi? Čitajte savete naših oftalmologa i predložite nam teme o kojima želite znati više.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Kako da jednim zahvatom korigujete sve dioptrije

Kako da jednim zahvatom korigujete sve dioptrije
Synergy je intraokularno sočivo koje predstavlja kombinaciju multifokalnih karakteristika i „proširenog raspona vida“, omogućavajući kontinuiran, visokokvalitetan vid na svim udaljenostima od oka. 
Klinika Svjetlost vodeća je klinika po ugradnji intraokularnih sočiva u Jugoistočnoj Evropi i lider u primeni novih metoda u refraktivnoj hirurgiji s više od 20 godina iskustva.
Poverenje Klinici Svjetlost ukazale su i neke poznate svetske zvezde poput Ivane Tramp, glumca Armanda Asantea i Franka Nera, ali i 40.000 drugih pacijenata kojima su uspešno ugrađena intraokularna sočiva.

Posebnost multifokalnih Synergy sočiva

Klinika Svjetlost je među prve tri klinike na svetu koja je dobila priliku da pacijentima ponudi mogućnost ugradnje Synergy sočiva. Dan nakon ugradnje u Francuskoj i Nemačkoj, ova vrsta sočiva ugrađena su i u matičnoj ustanovi Svjetlost u Zagrebu. Synergy predstavlja novost u refraktivnoj hirurgiji, tako što kombinuje dve tehnologije: tehnologiju proširenog raspona vida za daljinu i srednju udaljenost, te multifokalnu tehnologiju za blizinu. Pacijenti ugradnjom tih sočiva dobijaju dobar vid na svim udaljenostima, što u potpunosti pacijenta rešava naočara.
Još jedna od prednosti Synergy sočiva je i nepostojanje „prelaznih zona vida“, odnosno bez obzira na to da li se tekst koji se čita postavi na 30 ili 35 cm od oka, vid će biti jednako dobar. Sa najnovijim modelom multifokalnih sočiva Synergy osećaj rasipanja svetla je beznačajan, a većina pacijenata ga uopšte i ne primećuje.

Zanima Vas ovakav sadržaj? Prijavite se na naš newsletter