Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Franko Nero dobio novi vid u Klinici Svjetlost

Franko Nero dobio novi vid u Klinici Svjetlost
Glumac poznat po ulogama u filmovima Bitka na Neretvi i kultnom špageti-vesternu Django Franko Nero operisan u Klinici Svjetlost
Zagreb, 31. oktobar 2018. – Franko Nero, poznati italijanski glumac svetskog glasa, novo je poznato ime iz sveta filma koje se odlučilo obaviti operaciju svojih očiju upravo u Hrvatskoj. Samo nekoliko dana nakon što je u zagrebačkoj Klinici Svjetlost svoje probleme s vidom rešio američki glumac Armand Asante, isto je učinio i Franko Nero – glumac koji je mnogima poznat po ulogama u filmovima poput Bitka na Neretvi ili kultnom špageti-vesternu Django.

Operaciju ugradnje multifokalnih sočiva kojom se Nero rešio problema s vidom, tačnije katarakte i dioptrije, proveo je u saradnji sa svojim timom prof. dr. sc. Nikica Gabrić. Da je najbolja preporuka ona usmenim putem potvrđuje i ovaj događaj jer se Franko Nero odlučio na operaciju u hrvatskoj klinici upravo na predlog dugogodišnjeg prijatelja i glumačkog kolege Armanda Asantea.

Franko Nero mogao je rešiti svoje probleme s vidom kod svojih doktora u Rimu ili Londonu, ali došao je ipak u Kliniku Svjetlost i to na preporuku našeg pacijenta. Ovo je najbolji dokaz kako kvalitetnim radom stičemo poverenje naših pacijenata, te da i neko iz malene Hrvatske može biti konkurentan najboljim svetskim oftalmološkim klinikama.“ – rekao je nakon uspešno obavljene operacije osnivač i direktor Klinike Svjetlost, prof. dr. sc. Nikica Gabrić.

Italijanski glumac trenutno boravi u Hrvatskoj zbog snimanja filma The Match, čiju režiju potpisuje Jakov Sedlar. Film koji će sigurno privući veliko interesovanje publike donosi životnu priču Branka Lustiga i teške trenutke njegove mladosti, koju je obeležio boravak u nacističkom logoru Aušvic.

„Podstaknut Armandovim iskustvom te njegovim oduševljenjem prof. Gabrićem i timom Klinike Svjetlost, odlučio sam napokon rešiti probleme s vidom i to baš ovde u Hrvatskoj. Najsretniji sam kada sam na setu. Volim stvarati, radim celi život i to me čini srećnim. U potpunom posvećivanju svojoj najvećoj ljubavi – glumi, do sada me sputavao loš vid, a s godinama on se pogoršavao. Od danas više tih problema nema jer savršeno vidim sve oko sebe.“, istaknuo je 76-godišnji glumac.

„Nakon što je u samo nekoliko dana zagrebačku kliniku posetilo dvoje istinskih filmskih ikona, a uzevši u obzir njihova poznanstva te pozitivne utiske koje smo kao stručnjaci ostavili, s pravom se nadamo kako će uslediti dolasci i drugih poznatih osoba iz čitavog sveta. Zdravstveni turizam ne događa se sam od sebe, a nadamo se da je ovo tek početak i da će ubuduće sve veći broj pacijenata Klinike Svjetlost dolaziti iz inostranstva.“ – dodao je prof. dr. sc. Gabrić komentarišući interes filmskih legendi.