Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Nova dimenzija u oftalmologiji

Nova dimenzija u oftalmologiji
Profesor Gabrić isprobao prvi u svetu digitalni mikroskop za hirurgiju oka, kompanije Carl Zeiss. 
Kompanija „Carl Zeiss“, lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala, omogućila je da Klinika Svjetlost probno koristi prvi na svetu digitalni mikroskop za hirurgiju oka Artevo 800.
 
Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti, gde su naši hirurzi za prednji i zadnji segment oka isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata koristeći naočare za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke hirurgije.
 
Ovaj napredni mikroskop poseduje i OCT koji u realnom vremenu hirurgu daje informaciju o morfološkoj građi posmatranog tkiva na prednjem segmentu.
 
Prof.dr.sc.Nikica Gabrić hirurg sa preko 60.000 izvedenih operacija, uradio je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa zadnjeg dela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih vitreoretinalnih hirurga u Evropi.
 
S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, kompanija Zeiss poslala je Michelle Van Wyk koja je glavni edukator za Carl Zeiss u svetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljena stepenom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i neverovatnom brzinom kojom su hirurzi Klinike Svjetlost upili znanje i primenili novi mikroskop.