Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić i Klinika Svjetlost osvojili Oskara na Live Surgery simpoziju

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić i Klinika Svjetlost osvojili Oskara na Live Surgery simpoziju
Četiri vrhunska stručnjaka oftalmološke klinike Svjetlost na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem obavilo je 5 komplikovanih operativnih zahvata u samo 60 minuta, prenošenih uživo.
Hrvatsko društvo lekara za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju održalo je 24. oktobra 2015. svoj XI. godišnji kongres s međunarodnim učešćem na kojem je prisustvovalo više od 300 oftalmologa iz Hrvatske i regiona, kao i predavači iz cele Evrope i SAD-a. Najzanimljiviji deo kongresa bio je Live surgery simpozijum koji je organizovan u saradnji s italijanskim kongresom Videocatarattarefrattiva, koji već preko 30 godina organizuje prof. Lucio Buratto, osnivač i vlasnik klinike Centro Ambrosiano Oftalmico (CAMO) u Milanu, koja deluje kao vodeća oftalmološka ustanova u Italiji preko 30 godina. Poslednje tri godine na kongresu Videocatarattarefrattiva izmenile su se redom najveće klinike iz Barcelone, Berlina, Kölna, Padove, Praga, Rima, Istanbula, Kaira i Bukurešta, međutim, samo je Svjetlost svojom izvrsnošću pozvana tri puta zaredom, uz pozivnicu i za narednu godinu.

Četiri vrhunska stručnjaka oftalmološke klinike Svjetlost na čelu s prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem obavilo je 5 komplikovanih operativnih zahvata u samo 60 minuta, pritom koristeći visoku tehnologiju čime su potvrdili svetsku klasu te osvojili „Best Live Surgery Award 2015“ na svetskom kongresu oftalmologije VideoCatarattaRefrattiva u konkurenciji najboljih klinika iz Milana, Kaira, Istanbula i Bukurešta. Nakon Live surgery simpozijuma nastavila se sekcija prenosa operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost na XI. kongres Hrvatskog društva lekara za hirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju, na kojoj su svoje umeće prezentovali hirurzi iz drugih hrvatskih ustanova.

Ovom prilikom Zaklada profs. drs. Ljiljana Zergollern i Krešimir Čupak dodelila je priznanja za životna dela prof. dr. sc. Nikici Gabriću i prof. dr. sc. Branimiru Cerovskom te novčanu nagradu najboljoj prezentaciji mladih oftalmologa dr. sc. Fani Gilevskoj iz Makedonije.