Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Lasersko skidanje dioptrije

Profesor Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u regionu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Lasersko skidanje dioptrije

U poslednjih 20 godina samo u našoj Klinici u Zagrebu laserski je skinuta dioptrija s preko 45 hiljada očiju. Klinika Svjetlost sa svojih 6 centara poseduje 6 excimer lasera i 3 femtosecond lasera te izvodi sve metode laserskog skidanja dioptrije i tzv. ALL LASER LASIK. Lasersko skidanje dioptrije izvodi 16 naših lekara.

Lasersko skidanje dioptrije odnosi se na zahvate koji se izvode laserskim remodelovanjem rožnjače (prednje providne površine oka) u svrhu uklanjanja dioptrije, eliminacije optičkih pomagala i poboljšanja vidne oštrine.

Danas postoji nekoliko metoda skidanja dioptrije, a najčešće izvođene  su LASIK i PRK.  Vrsta preporučene metode određuje se na osnovu pregleda za lasersko skidanje dioptrije, tokom kojeg se koriste različite vrste dijagnostičkih uređaja. Osoba starija od 18 godina sa stabilnom dioptrijom godinu dana (promena dioptrije manja od 0.50D) i urednim pregledom za lasersko skidanje dioptrije je kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Laserskim skidanjem dioptrije može se korigovati miopija (kratkovidost), hipermetropija (dalekovidost) i astigmatizam kako bi se rešila zavisnosti o naočarima i kontaktnim sočivima.
Više informacija
ZAKAŽITE PREGLED