Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Lasersko skidanje dioptrije

Klinika Svjetlost bavi se skidanjem dioptrije već 20 godina, a prof. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u regionu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Metode laserskog skidanja dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije odnosi se na zahvate koji se izvode laserskim remodeliranjem rožnjače (prednje prozirne površine oka) u svrhu uklanjanja ili smanjenja dioptrije, eliminacije optičkih pomagala i poboljšanja vidne oštrine. Danas postoji nekoliko metoda skidanja dioptrije, a osnovna podela zasniva se prema tome na kojoj dubini rožnjače se operacije izvode (površina rožnjače – PRK, sredina rožnjače – LASIK).  

Brzo, sigurno i bezbolno do savršenog vida 

SKIDANJE DIOPTRIJE SPLIT Sve vrste današnjih operacija u potpunosti su kompjuterski kontrolisane uz pomoć preciznih softverskih programa. Današnjim laserima jednu dioptriju moguće je skinuti za manje od 2 sekunde. Sistemi za praćenje oka pacijenta tokom operacije (tracker) omogućavaju preciznu dostavu laserskog zraka na tačno zadato mesto bez obzira na mikropomake pacijentovog oka za vreme rada lasera. Zbog savršeno preciznih i brzih softverskih sistema svi današnji zahvati su preko 99% sigurni. Izbor metode danas isključivo zavisi od karakteristika oka, visini dioptrije te načinu života pacijenta.

Današnjim laserima se mogu skidati dioptrije od -10 do +6 te ±6 dioptrija astigmatizma, što znači da je praktično 95% osoba kandidat za operaciju. Kod osoba čiji je iznos dioptrije veći od navedenih takođe postoji rešenje za ispravljanje dioptrije ugradnjom najsofisticiranijih sočiva u oči čiji su rezultati jednako dobri, a u nekim slučajevima i bolji od rezultata laserskog skidanja dioptrije.