Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Lasersko skidanje dioptrije

Klinika Svjetlost bavi se skidanjem dioptrije već 20 godina, a prof. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u regionu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Refrakcijske greške oka (dioptrija)

Dioptrija predstavlja optičku nesavršenost oka, tj. nemogućnost oka da izoštri sliku. Kratkovidni ste ako jasno vidite predmete u neposrednoj blizini, dok vam je daljina zamućena (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočara ili gledati televiziju). U tom slučaju slika pada ispred mrežnjače (unutrašnja opna oka koja prima svetlosne podražaje) te vam je potrebna minus dioptrija da slika padne tačno na mrežnjaču i bude oštra.

SKIDANJE DIOPTRIJE LASEROM U SPLITUDalekovidni ste ako ne vidite dobro predmete ni u daljini ni u blizini (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočara ili gledati televiziju, ali vam je slika zamućena i kod čitanja, rada za računalom, pisanja poruka na mobitel - vaše se oči naprežu ili imate glavobolje prilikom rada na blizinu). U tom slučaju slika pada iza mrežnjače te vam je potrebna plus dioptrija da slika padne tačno na mrežnjaču i bude oštra.

Imate astigmatizam ako su vam predmeti zamućeni i imaju senu i na daljinu i na blizinu. Astigmatizam se odnosi na nepravilnu zakrivljenost rožnjače.