Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Mrena (katarakta)

6 iskusnih očnih hirurga s više od 30000 operacija mrene u 18 godina Klinike Svjetlost.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

„Symfony“ sočivo s proširenim rasponom vida

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost među prvim je bolnicama u Evropi koja je započela ugradnju najnovijeg intraokularnog sočiva Symfony. Zajedno s još 13 evropskih oftalmoloških centara, Svjetlost je 2014. godine učestvovala u Evropskoj multicentričnoj kliničkoj studiji koja je pratila prve rezultate ugradnje Symfony sočiva. Tokom studije operisano je 12 pacijenata kojima su među prvima u Evropi u oba oka ugrađena ta sočiva i na taj način operisana mrena i rešena potreba za nošenjem naočara. Nakon odličnih rezultata uveli smo Symfony sočivo u svakodnevnu praksu i do sada ih ugradili više od 350.

Radi se o prvim intraokularnim sočivima na svetu koja ima tzv. prošireni raspon vida te pacijentima pruža dobar vid bez naočara na blizinu, srednju udaljenost (računar) i daljinu. Njen specijalan dizajn omogućava novi oblik prelamanja svetla koji produžava fokus oka što izaziva proširen raspon vida na svim udaljenostima i bolji kontrast osetljivosti u odnosu na dosadašnje sočivo. Najveća prednost Symfony sočiva u odnosu na multifokalna sočiva je u tome što ima znatno manje vidne smetnje kao što je blještanje svetla u noćnoj vožnji.