Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Plastični zahvati

Operacije na kapcima za vraćanje pravilne funkcije i mladalačkog izgleda. Liječenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače. Primjena BOTOX-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Plastični zahvati

Zahvati za vraćanje normalne funkcije kapaka

Degenerativne promene na kapcima nisu samo estetski problem, često mogu izazvati vrlo ozbiljne i trajne promene na prednjem segmentu oka. Naši hirurzi izvode sve vrste zahvata na kapcima kako bi se uspostavila normalna funkcija oka. Zahvati se izvode u lokalnoj anesteziji, a pacijenti isti dan mogu da idu kući.

Tokom procesa starenja koža kapaka postaje tanja, manje elastična, dolazi do prolapsa masnog tkiva (zbog čega kapci izgledaju natečeno), stanjivanjem tetiva mišića oka dolazi do prevelike opuštenosti kapaka, blefarohalaze gornjih i donjih kapaka (višak kože koji visi preko oka i kapka), zatim ptoze (spušteni kapci), ektropiona i entropiona (preterana izvrnutost kapka prema oku ili na spoljašnu stranu). Za korekciju nastalih promena danas su nam na raspolaganju nehirurške metode (Botox, dermalni fileri) i hirurške metode.

Svakodnevnom akcijom mišića lica (mrštenjem, čuđenjem, smejanjem) nastaju bore na čelu, između obrva, na spoljnom očnom uglu. 

Hirurškim metodama tretiraju se blefarohalaza gornjih i donjih kapaka (viškovi) i ptoza različitog porekla (spuštanje kapaka). Rez se napravi u prirodnim brazdama kapka tako da je kasnije ožiljak nevidljiv, a višak kože se ukloni. U slučaju kada treba popraviti položaj kapka koji se promenio jer je izgubio mišićnu snagu rade se zahvati koji kapak vraćaju u njen prirodni položaj.

S obzirom na sve navedeno imamo dosta mogućnosti da dugo izgledamo i osećamo se mladi!

Zašto Klinika Svjetlost?

  • Sve operacije izvode se u najkraćem mogućem roku bez redova čekanja
  • Operacije na vjeđama za vraćanje pravilne funkcije i mladenačkog izgleda
  • Lečenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače
  • Primena Botox-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga bez čekanja
  • Odstranjivanje tumora i rekonstruktivni zahvati vjeđa i kože okularne regije
  • Lečenje urođenih poremećaja kapaka kod dece (ptoza - spušteni kapci, urođeno izvrtanje kapaka)
  • Operacije suznih kanala (rekonstrukcija kosti i suznih puteva)