Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Plastični zahvati

Operacije na kapcima za vraćanje pravilne funkcije i mladalačkog izgleda. Liječenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače. Primjena BOTOX-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Pregled

Pregled pacijenta koji ima problem s kapcima obuhvata celokupan oftalmološki pregled koji uključuje visus (vidna oštrina), određivanje dioptrije na automatskom kompjuterskom refraktometru,  tonometriju (merenje intraokularnog pritiska IOT), pregled prednjeg očnog segmenta na biomikroskopu, suzni film (Schirmer test), zatim se šire zenice kako bi se pregledao vidni živac i utvrdila objektivna dioptrija, mrežnjača, područje centra vida i celokupna cirkulacija oka.

Osim toga, potrebno je pregledati položaj i funkciju kapaka. Pri tome se meri visina i dužina  rascepa kapaka, udaljenost gornjeg i donjeg kapka od centralnog refleksa (MRD1 i MRD2), funkcija mišića koji podiže kapke, meri se elastičnost kapka. Budući da su mišići koji pokreću oko povezani s mišićem koji podiže kapke, kod takvih pacijenata često je potrebno proveriti i da li uredna pokretljivost i funkcija svih mišića koji pokreću oko. Meri se i položaj očne jabučice u odnosu na okolne strukture (kapak i kost).

Oftalmološki pregled kod plastične i rekonstruktivne hirurgije traje oko sat vremena.