Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Plastični zahvati

Operacije na kapcima za vraćanje pravilne funkcije i mladalačkog izgleda. Liječenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače. Primjena BOTOX-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Zahvat i oporavak

Plastični operativni zahvati obavljaju se ambulantno u lokalnoj anesteziji. U zavisnosti od tipa, zahvat može trajati od nekoliko minuta (uklanjanje bradavica ili ječmenaca) pa do pola sata kod operacije podizanja vjeđa(kapaka). Nakon operacije pacijent odmah ide kući.

Kako izgleda postoperativna nega?

Nakon operativnog zahvata pacijent će nositi zavoj preko operisanog dela kapka koji najčešće ne ometa vid. Često je potrebno stavljati hladne obloge i antobiotske masti, prema preporuci lekara. Kod nekih se mogu javiti prolazni podlivi koji se povlače kroz desetak dana.

Koliko su česte kontrole nakon zahvata?

Prva kontrola je već sledećeg dana nakon zahvata, a kasnije kontrole zavise od vrste zahvata. Obično su u razmacima od nedelju dana do dve nedelje nakon operacije. Nakon nekih zahvata biće potrebno vađenje šavova koje se obavlja ambulantno i potpuno je bezbolno. Za postizanje potpunog rezultata operacije ponekad je potrebno i nekoliko nedelja rehabilitacije.