Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Pregledi pacijenata

Pregledi za određivanje naočara uz kompletni screening pregled za detekciju svih očnih bolesti.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Opšti oftalmološki pregled

U očnoj Klinici Svjetlost svaki dan obavljamo opšte oftalmološke preglede. Osnovni oftalmološki pregled sastoji se od određivanja vidne oštrine s dioptrijom na daljinu i blizinu, merenja očnog pritiska, pregleda prednjeg segmenta oka na biomikroskopu (kapci, spojnica, rožnjača, prednja očna sobica, zenica i sočiva) i širenja zenica s pregledom stražnjeg segmenta oka-fundusa (staklovina, očni živac, retina i krvne žilice).

Ukoliko je oko zdravo i ima samo dioptriju pacijentu se mogu propisati naočare bilo za daleko i blizu ili progresivne naočare.

Ukoliko se tokom pregleda utvrdi neka očna bolest (upala, mrena, suvo oko, problem s kapcima, bolest žute mrlje, dijabetesna retinopatija, glaukom) tada se pacijentu propisuje terapija ili dodatne pretrage te se upućuje supspecijalisti oftalmologu koji je posebno specijalizovan za specifični problem.

Opšti oftalmološki pregled u proseku traje oko sat vremena, ukoliko nisu potrebne dodatne pretrage. Zbog širenja zenica vid nekoliko sati nakon pregleda može biti blago zamućen pa se u tom vremenu ne preporučuje upravljanje vozilom.