Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Starosna dioptrija

Rešavanje dioptrije za čitanje ugradnjom multifokalnih i extended range vision intraokularnih sočiva pacijentima koji nemaju mrenu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Starosna dioptrija

Nakon što napunimo četrdeset godina života, počinju se dešavati promene u vidu. Kod ljudi koji su do tada videli dobro ili su bili dalekovidi naglo počinje slabiti vid na blizinu te „ruke postaju prekratke“. Uskoro i vid na daljinu pomalo slabi. Mnogi moraju uz naočare za čitanje i rad na računalu nositi i naočare za gledanje TV-a, vožnju, bioskop i sl. Posebni problemi nastaju ukoliko se bavite sportom, boravite na plaži leti i skijate zimi. 

Pacijenti se mogu rešiti tzv. starosne dioptrije, tj. nošenja naočara operacijom ugradnje multifokalne intraokularne sočivo ili intraokularne sočivo s proširenim rasponom vida (Symfony). Operacija je brza, sigurna, delotvorna i bezbolna, tako da pacijent može nakon 3-5 dana nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Individualno pristupamo svakom pacijentu kako bismo odabrali intraokularno sočivo s obzirom na potrebe i specifičan životni stil svakog pojedinca.