Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Transplantacija rožnjače

Transplantacija rožnjače je operacija u kojoj se bolesna rožnjača zameni sa zdravom, doniranom rožnjačom.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Transplantacija rožnjače

Operacije transplantacije rožnjače u Klinici Svjetlost obavljamo kroz celu godinu i to bez čekanja. 

Među malobrojnima u svetu radimo najmodernije metode slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK-a)

Najmodernija metoda slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK) u celoj jugoistočnoj Evropi izvedena je samo u Klinici Svjetlost. Oftalmološka Klinika Svjetlost danas je međunarodno prepoznat transplantacijski centar u koji 40% pacijenata dolazi iz inostranstva. Očna Klinika Svjetlost kod svih pacijenata primenjuje individualni pristup prilikom odabira najpogodnijeg donorskog tkiva i samim tim je naša uspešnost 95% kod niskorizičnih pacijenata i čak 70% kod visokorizičnih.

Naši stručnjaci prof.dr sc. Nikica Gabrić i prof.dr sc. Iva Dekaris hrvatski su pioniri transplantacije rožnjače s očnim tkivom, čiji je kvalitet testiran u očnoj banci. Osnivači su prve hrvatske očne banke utemeljene 1995. godine, autori prve hrvatske knjige o očnom bankarstvu, te koautori 2 evropska udžbenika o očnom bankarstvu i transplantaciji rožnjače. Naši najiskusniji hirurzi u poslednjih 20 godina iza sebe imaju više od hiljadu transplantacija rožnjače.