Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Klinika Svjetlost među najprestižnijim svetskim brendovima

Klinika Svjetlost među najprestižnijim svetskim brendovima
American Academy of Hospitality Sciences nagradio Kliniku Svjetlost 
Zagreb, 5. septembar 2018. – Klinika Svjetlost je prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i regionu dobila renomirano svetsko priznanje International Star Diamond Award, a uručio ju je lično Joseph Cinque, predsednik organizacije American Academy of Hospitality Sciences. Ova nagrada je još jedna potvrda izuzetnosti koju Klinika Svjetlost gradi poslednjih 20 godina, kao i njene prepoznatljivosti u globalnom okruženju.
 
International Star Diamond Award jedinstven je program koji nagrađuje izuzetnost na globalnom nivou, pokrenut davne 1949. godine, a dodeljuje ga neprofitna organizacija American Academy of Hospitality Sciences sa sedištem u New Yorku. Nagrada za izuzetnost se dodjeljuje u oblasti medicine, turizma i svih grana privrede vezanih za uslužne delatnosti.
 
Klinika Svjetlost se kao prva iz Hrvatske i regiona pridružila najpoznatijim i najkvalitetnijim svetskim brendovima koji su dobili ovo vredno priznanje, a uručivanju nagrade održanom u zagrebačkoj Klinici Svjetlost, uz brojne goste, prisustvovali su ministar zdravlja Milan Kujundžić, potpredsednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
 
„Hrvatska ima znanje i kvalitet za snažnije pozicioniranje na svetskoj karti zdravstvenog turizma. Ovu nagradu doživljavam kao još jednu potvrdu da je Klinika Svjetlost globalno prepoznata kao centar izvrsnosti u oftalmologiji. Star Diamond Award dobile su neke od najpoznatijih svetskih aviokompanija, lideri u autoindustriji te neki od najpoznatijih hotelskih lanaca koji svoje usluge nude u najprestižnijim turističkim destinacijama sveta. Svaka svetska nagrada poput ove pomaže nam da privučemo pacijente iz inostranstva, s obzirom na to da su takva priznanja dodatna potvrda kvaliteta i vrhunskog nivoa usluge koju pružamo.“ – naglasio je prilikom uručivanja nagrade Nikica Gabrić, osnivač i direktor Klinike Svjetlost.
Klinika Svjetlost nagradu je dobila kao priznanje za izvrsnost u oblasti oftalmologije, a odabrana je kao regionalni lider u dijagnostici i lečenju sa 20 godina iskustva pružanja vrhunske usluge.
 
„Došao sam ravno iz New Yorka i sam se uverio da su prof. dr. sc. Nikica Gabrić i njegov tim stvarno najbolji. Juče su mi operisali kataraktu na oba oka, a danas sam već ovde s vama. Prof. Gabrić ima ličnost i harizmu koja privlači, te možete biti srećni što ovakvog doktora imate u Hrvatskoj. Doktora koji daje sve od sebe – i srce, i dušu. Činjenica da svakog dana unapređuju kvalitet zdravstvene usluge za svoje pacijente dovoljan je razlog za dodelu ove nagrade. Nadam se da će ova nagrada doprineti još boljem pozicioniranju Klinike Svjetlost na svetskoj karti izvrsnosti.“ – rekao je Joseph Cinque prilikom dodele nagrade.
 
Prof. dr. sc. Gabrić je prilikom primanja nagrade istaknuo kako je ovo još jedan dokaz da je Klinika Svjetlost prešla granice Hrvatske te naglasio da trećina prihoda dolazi od stranih pacijenata. Ovom prilikom, pozvao je sve privatne i javne ustanove da zajedno učestvuju u razvoju hrvatskog zdravstva, a posebno zdravstvenog turizma koji ima izuzetan potencijal.