Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Poznati holivudski glumac Armand Asante poverio oči Klinici Svjetlost

Poznati holivudski glumac Armand Asante poverio oči Klinici Svjetlost
Poznati holivudski glumac Armand Asante poverio je svoje oči Klinici Svjetlost. Profesor Nikica Gabrić poznatom glumcu je omogućio savršen vid i na blizinu i na daljinu, ugradnjom Symfony sočiva. 
Poznati holivudski glumac Armand Asante, koji je glumio u više od 100 filmova i 15 televizijskih serija i osvojio Emi nagradu, po preporuci Ivane Tramp, prve supruge američkog predsednika Donalda Trampa, odlučio je da na kratko napusti filmski set i poveri svoje oči Klinici Svjetlost.
 
Prof. dr. sc.  Nikica Gabrić je poznatom glumcu omogućio savršen vid na svim udaljenostima ugradnjom multifokalnih Symfony sočiva, bez potrebe za nošenjem naočara. Sama operacija trajala je 10-ak minuta po oku, u lokalnoj potenciranoj anesteziji, potpuno bezbolno i sigurno.
 
Klinika Svjetlost je među prvim bolnicama u Evropi koja je započela s ugradnjom najnovijih intraokularnih sočiva - Symfony. Zajedno s još 13 evropskih oftalmoloških centara, Svjetlost je 2014. godine učestvovala u Evropskoj multicentričnoj kliničkoj studiji koja je pratila prve rezultate ugradnje Symfony sočiva. Tokom studije operisano je 12 pacijenata kojima su među prvima u Evropi u oba oka ugrađena ta sočiva i na taj način operisana katarakta, a samim tim i rešena potreba za nošenjem naočara. Nakon odličnih rezultata uveli smo Symfony sočiva u svakodnevnu praksu.
 
Klinika Svjetlost je ponosna što je poznati glumac, koji ima mogućnosti da se operiše u bilo kojoj klinici u svetu, izabrao upravo Kliniku Svjetlost. To je još jedna potvrda izvrsnosti i prepoznatljivosti Klinike Svjetlost na svetskom nivou. Istovremeno, to je priznanje i za hrvatsku medicinu koja se pokazala da može stajati ’rame uz rame’ s najboljim medicinskim centrima izvrsnosti u svetu, a sasvim sigurno i veliki doprinos zdravstvenom turizmu koji postaje sve aktuelniji.