Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Novosti

Aktuelna događanja i novine u Klinici Svjetlost
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Svjetlost primila novo evropsko priznanje za kvalitet

Svjetlost primila novo evropsko priznanje za kvalitet
Priznanje Quality Choice koje dodjeljuje krovna europska organizacija za istraživanje kvalitete, namijenjena je najboljim svjetskim tvrtkama, javnim upravama i organizacijama koje se ističu kvalitetom i inovacijama svojih usluga i proizvoda. Tako se Klinika Svjetlost našla u društvu nekih od najvećih svjetskih tvrtki poput Philipsa, UniCredit banke, Air Canade i japanske Konica Minolte, koji su ovo priznanje dobili proteklih godina.
U sklopu svečanosti koja je u Berlinu održana 13. decembra, Evropsko društvo za istraživanje kvaliteta (ESQR) dodelilo je oftalmološkoj Klinici Svjetlost prestižno priznanje Quality Choice Prize za 2016. godinu. Očna Klinika Svjetlost je postala prva hrvatska kompanija s tim vrednim priznanjem, koje se dodeljuje na osnovu rezultata anketa, istraživanja mišljenja korisnika te istraživanja tržišta, a selekcijski proces između ostalog uključuje analizu sprovedenih društveno odgovornih projekata i analize javnih izvora informiranja.

Nagrada, koju dodeljuje krovna evropska organizacija za istraživanje kvaliteta, namenjena je najboljim svetskim kompanijama, javnim upravama i organizacijama koje se ističu kvalitetom i inovacijama svojih usluga i proizvoda. Tako se Klinika Svjetlost našla u društvu nekih od najvećih svetskih kompanija poput Philipsa, UniCredit banke, Air Canade i japanske Konica Minolte, koji su ovo priznanje dobili proteklih godina.

Nakon što je početkom oktobra Klinika Svjetlost u Cannesu primila priznanje “Best Regional Hospital“, koje dodeljuje Evropsko poslovno veće (Europe Business Assembly, Oxford, UK), a kojim se nagrađuje izvrsnost u kvalitetu i menadžmentu, novo je evropsko priznanje još jedna potvrda visokih standarda poslovanja i usluge koje Klinika pruža svojim pacijentima.

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Berlinu nagradu je dobilo ukupno sedamdeset i devet preduzeća, bolnica, javnih uprava i organizacija iz različitih sektora sa svih kontinenata. Ispred očne Klinike Svjetlost nagradu je primio doc. dr. Ratimir Lazić, voditelj Odeljenja za retinu Klinike Svjetlost. „Izuzetno mi je drago što sam u ime Klinike Svjetlost, prvog hrvatskog predstavnika na ovom prestižnom skupu, imao priliku primiti nagradu ispred brojnih predstavnika međunarodne poslovne zajednice. Novim priznanjem dobili smo dodatan vetar u leđa koji nam pruža motivaciju za kontinuirani napredak. I dalje ćemo nastaviti u smeru u kojem smo krenuli, a to je opravdati poverenje svih naših pacijenata bez kojih danas ne bismo bili jedna od vodećih oftalmoloških klinika u regionu“, rekao je voditelj Odeljenja za retinu Klinike Svjetlost, doc. dr. Ratimir Lazić.

U znak priznanja za etično poslovanje i preduzetničku inicijativu koji pokazuju vrhunski uspeh u upravljanju kvalitetom, Klinika Svjetlost proglašena je pobednikom u zlatnoj kategoriji.