Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

O nama

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regionu koja pruža kompletnu uslugu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regionu koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Prva je privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj, a osim u Zagrebu, gde je smeštena matična ustanova, ima svoje centre i u Splitu, u Sarajevu, Banja Luci, a od 2018. godine u Novom Sadu i Budvi.

Upoznajte nas

Očna Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na vrhunske medicinske centre u svetu.
Naši lekari su vrhunski stručnjaci s desetinama hiljada operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rešenje za njega.

Osim laserskog skidanja dioptrije, operacija sive mrene (katarakte) i transplantacija rožnjače, izvodimo i vitrektomije – najsloženije oftalmološke operacije, operacije glaukoma uz ugradnju mini glaucoma shunta (implantat za drenažu), operacije strabizma, plastične operacije kapaka, ječmenca, protetske estetske operacije ugradnje silikonskih kuglica i sl.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne hirurgije

Bolnica u Novom Sadu raspolaže sa 2 (dve) vrhunski opremljene operacijske sale u kojima je moguće zbrinuti sledeće bolesti oka koje zahtevaju hirurško lečenje – lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operacije na zadnjem delu oka kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute mrlje ili degenerativnim promenama mrežnjače, plastični i rekonstruktivni zahvati na kapcima.

Većina hirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gde su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti da idu kući (tzv. one-day surgery). 

Dijagnostički deo bolnice opremljen je vrhunskom tehnologijom i najsavremenijom opremom za snimanje svih delova oka.  

Prva privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost 2010. postala je Klinika za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, čime je ujedno i prva privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj.

Dopusnica za obavljanje naučne delatnosti

Povezivanje s Medicinskim fakultetom rezultat je dugogodišnje saradnje prof. dr. sc. Nikice Gabrića i prof. dr. sc. Ive Dekaris s riječkim fakultetom i Institutom Ruđer Bošković na naučnoj i edukativnoj osnovi. Statusom klinike omogućeno je dalje sprovođenje naučno-istraživačkog rada i edukacija mladih lekara Hrvatske i regiona.

Klinika Svjetlost nastavlja i svoju saradnju s Institutom Ruđer Bošković na projektu „Imunologije oka“, u sklopu kojeg je već došlo do važnih saznanja u boljem shvatanju nastanka mehanizama upale i reakcije odbacivanja transplantata rožnjače.

Dobijanjem statusa specijalne bolnice i statusa klinike Svjetlost je kompletirala svoj rad i želju za stalnim postizanjem izvrsnosti u struci, dovođenjem novih tehnologija i pružanjem vrhunske medicinske pomoći svojim pacijentima. Proširenjem delatnosti svoja znanja i ljudske potencijale napokon će moći preneti i svojim kolegama u svrhu podizanja nivoa zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Edukacija mladih

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost veruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih lekara koji dobijaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, lekari imaju mogućnost odlaska na prestižne svetske kongrese te posetu najpoznatijim oftalmološkim centrima, gde mogu steći nova znanja i tako biti uvek u korak s najnovijim dostignućima u struci.

Klinika Svjetlost u postupku je pokretanja poslediplomskih studija i kursa trajne izobrazbe za oftalmologe Hrvatske i regiona na kojem će se prenositi najnovija znanja i tehnička dostignuća struke. Studija će biti organizovana u saradnji s poznatim svetskim oftalmološkim stručnjacima s idejom produbljivanja međusobne saradnje i dovođenja svetske oftalmologije na naša područja.

Očna Klinika Svjetlost već posjeduje wet-lab (laboratoriju za hirurško usavršavanje na svinjskim očima i plastičnim modelima) u kojem se već sada sprovodi hirurško usavršavanje mladih kolega u svrhu što bržeg i boljeg postizanja hirurške spretnosti potrebne za kvalitetan pristup pacijentu.