Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Pregledi pacijenata

Pregledi za određivanje naočara uz kompletni screening pregled za detekciju svih očnih bolesti.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Pregledi za kontaktna sočiva

U Klinici za oftalmologiju Svjetlost svaki dan obavljamo preglede za kontaktna sočiva. Prilikom zakazivanja dobro je napomenuti da se pregled obavlja zbog nošenja kontaktnih sočiva jer se tada pacijent upućuje našim oftalmolozima koji su specijalizovani za propisivanje kontaktnih sočiva. Na pregled je dobro poneti očne nalaze te stare naočare ili sočiva ukoliko ih pacijent ima.

Takođe, prilikom zakazivanja važno je napomenuti da li je pacijent već nosio ili nosi kontaktna sočiva i koje vrste (meke, polutvrde ili tvrde). Ukoliko pacijent nosi polutvrda ili meka sočiva potrebno je da napravi pauzu u nošenju kontaknih sočiva nekoliko dana pre pregleda jer njihovo nošenje može uticati na tačnost  pri određivanju novih kontaknih sočiva. Preporučuje se skinuti polutvrdo sočivo onoliko dana pre pregleda koliko ih godina pacijent nosi, dok je meko kontaktno sočivo potrebno skinuti tri sedmice pre pregleda.

Osim opšteg oftalmološkog pregleda tokom pregleda za kontakna sočiva posebno se određuje zakrivljenost rožnjače i kvalitet suznog filma te se stavljaju probna kontaktna sočiva kako bi se odabrala optimalna sočiva za dioptriju pacijenta i specifične potrebe.

Osim uobičajenog pregleda za kontaktna sočiva, propisujemo i specijalna kontaktna sočiva za keratokonus i kozmetička kontaktna sočiva.