Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Dečja oftalmologija i razrokost (strabizam)

Jedina privatna ustanova u regionu koja pruža celokupni pregled, lečenje i operacije dece od 0 do 18 godina. Posebno edukovan tim za rad s malom decom uz najsavremeniju dijagnostičku, terapijsku i operativnu opremu.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Obavezan očni pregled deteta

Oftalmološki pregled deteta – neophodan korak za pravilan razvoj vida

Oftalmološki pregled deteta jedan je od najvažnijih pregleda koji treba obaviti do 4. godine života. Intenzivan razvoj vida traje do kraja šeste godine života, a dete nikada nije premalo za oftalmološki pregled. Dok se vid razvija, poremećaji se mogu i moraju lečiti kako bi se omogućio normalan razvoj dečjeg oka i vida.

OČNI PREGLED DJETETA Ako se smetnje ne otkriju na vreme, rezultati lečenja u kasnijim fazama znatno su lošiji. Pregled je prilagođen dobi deteta i nije bolan. U Klinici za oftalmologiju Svjetlost uz korišćenje najmodernije opreme obavljaju ga subspecijalisti dečje oftalmologije i strabologije koji će kroz pregled decu zabaviti i edukovati.

Među najčešćim bolestima oka koje je nužno lečiti u dečjoj dobi spadaju strabizam, slabovidnost (lenjo oko, ambliopija), dečja mrena, nistagmus (titranje oka). Ukoliko je potrebno hiruško lečenje, Očna Klinika Svjetlost u Zagrebu pruža mogućnost zajedničkog smeštaja dece s roditeljima. Sve vrste pregleda i zahvata obavljamo u najkraćem mogućem roku.