Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Plastični zahvati

Operacije na kapcima za vraćanje pravilne funkcije i mladalačkog izgleda. Liječenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače. Primjena BOTOX-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Blefaroplastika

Najčešći hirurški zahvat na kapcima, koji im vraća svežinu i mladalački izgled naziva se blefaroplastikom. Estetska blefaroplastika radi se u slučaju viška kože na kapcima (dermatochalasis) koja je najčešće zbog starenja izgubila svoju elastičnost, pa visi preko ivica kapaka, a može biti udružena i s popuštanjem masnog tkiva iz orbitalne regije, koja uzrokuje stvaranje masnih jastučića i podočnjaka. Funkcionalna blefaroplastika izvodi se u slučajevima kada osim viška kože oslabljeni mogu biti i mišići te dolazi do spuštanja kapaka s nemogućnošću podizanja kapka (ptoza). Operativnim zahvatom pod lokalnom anestezijom odstranjuje se višak kože, masnog tkiva i rastegnutih mišićnih niti s kapaka.

Rez se radi u prirodnim naborima kapka ili ispod trepavica i zatvori se šavovima koji se vade za sedam dana, s brzim oporavkom i gotovo nevidljivim ožiljkom.