Klinika Svjetlost

Zakažite pregled online

Zakazivanje za preglede

Plastični zahvati

Operacije na kapcima za vraćanje pravilne funkcije i mladalačkog izgleda. Liječenje dvoslika i egzoftalmusa (tzv. izbuljene oči) kod pacijenata s bolestima štitnjače. Primjena BOTOX-a iz medicinskih (blefarospazam) i estetskih razloga.
posetite nas: posetite nas na Facebook-u posetite nas na YouTube-u posetite nas na Instagram-u posetite nas na LinkedIn-u

Odstranjivanje tumora na području oko oka

Tumori na kapcima kao i na svakom drugom mestu na telu moraju biti shvaćeni ozbiljno. Najčešće promene koje nalazimo su dobroćudne (ciste, bradavice, upalne promene) te se mogu izlečiti lekovima ili jednostavnim hirurškim zahvatima. Nažalost u nekim slučajevima promene mogu imati zloćudni karakter. Osim činjenice da se neke vrste tumora mogu širiti na okolna i udaljena područja u slučaju kada se nalaze na nežnim i osetljivim područjima kao što su kapci i područje oko oka, njihovo odstranjivanje potrebno je napraviti pažljivo uz rekonstukciju okolnih delova kože i ostalih struktura kako bi se očuvala pravilna funkcija kapaka i estetski izgled pacijenta.

Među najčešćim zloćudnim tumorima koji zahtevaju operativni zahvat su bazocelularni karcinom, skvamozni karcinom ili ređe melanom. Odstranjivanja tumora obavlja se u lokalnoj anesteziji, prva kontrola je nakon sedam dana kada se preporučuje i povratak svakodnevnim obavezama.